sk cz

Autodilypro - autodíly všech značek

Nákupní košík

0x   |   0,00 Kč

ATE CERAMIC

Blog > ATE CERAMIC

23.03.2018

ATE CERAMIC

O brzdách jsme si už napsali v dřívějším článku. Nyní se podíváme konkrétně na brzdové destičky ATE CERAMIC.

Brzdy musí samozřejmě zajistit bezpečnost vozidla, to je jejich hlavní práce, ale brzdy ATE mohou dělat víc než to. S našimi nízkoprašnými keramickými modely jsme na trh představili novou generaci brzdových destiček, která zajišťuje snížení oděru pro perfektní vzhled disku a dlouhou životnost.

Žádný další prach.
Keramické brzdové destičky vytvářejí absolutní minimum brzdového prachu. Disky už nemusí být pravidelně čištěny a jejich hodnota je trvale zachována.

Dlouhodobé hledisko.
Jak se ukázalo na zkouškách, brzdové destičky ATE Ceramic vydrží mnohem déle a snižují opotřebení brzdových kotoučů. To znamená, že snižují náklady a zvyšují spokojenost.

S dobrým svědomím.
Méně prachu znamená méně napětí na životní prostředí. To je další důvod, proč jsou naše brzdové destičky s nízkou prašností skutečným přínosem.

Jsou v nabídce ATE CERAMIC i pro mé auto?

Sortiment brzdových destiček ATE CERAMIC je hlavně zaměřen na vozidla střední a vyšší třídy. ATE neustále rozšiřuje nabídku keramických plotýnek a přinášejí produkty pro stále více vozidel.

Mohu použít ATE PowerDisc nebo děrované kotouče spolu s brzdovými destičkami ATE CERAMIC?

Ano, je to možné. Brzdný výkon zůstává při této kombinaci trvale vysoký. Vzájemné působení obou dílů (ATE Ceramic ve spojení s ATE PowerDisc nebo děrovaným Kotouč), však může vést ke zvýšení hluku během brzdění. Velkou výhodou keramických plotýnek je to, že se nepřehřívají kotou, tak jako klasické ploténky a nedochází k tzv. "Zvlnění" brzdového kotouče.

Mám namontované sportovní brzdové kotouče a brzdové destičky ATE Ceramic. Během brzdění z vyšších rychlostí však dochází k hučení. Je to normální?

U některých vozidel může během brzdění z vysokých rychlostí docházet k hučení. To je známý fenomén a jev. Brzdný výkon však zůstává stejně vysoký a tyto zvukové kulisy nemají vliv na brzdný výkon vozidla. Také při nízkých teplotách může docházet k pískala. Samotná směs brzdových destiček a jejich elastických komponent dosahují optimální funkce až po dosažení určité provozní teploty. Tyto teploty jsou dosaženy až po několikanásobném zabrzdění. Tento jev je však silně závislý na venkovní teplotě a počasí.

Má použití brzdových destiček ATE Ceramic nějaký vliv na životnost samotných brzdových kotoučů?

Po krátkém "zaběhnutí" vytvářejí brzdové destičky ATE Ceramic na brzdovém kotouči modro-šedý "tzv. Transferové film (Transferlayer)", který se skládá z karbidů. Karbidy jsou velmi tvrdé a odolné proti opotřebení. Proto vždy doporučujeme, při výměně brzdových destiček vyměnit i brzdový kotouč. V případě použití opotřebovaných brzdových kotoučů může dojít k poškození brzdového kotouče.

V našem eshopu www.autolekaren.sk určitě najdete nejlepší ceny brzdových destiček ATE CERAMIC ale i jiných autodílů pro značky automobilů jako:

AUTODIELY ŠKODA, AUTODIELY AUDI, AUTODIELY BMW, AUTODIELY alfaromeo, AUTODIELY CHEVROLET, AUTODIELY DACIA,
AUTODIELY CHRYSLER, AUTODIELY CITROEN, AUTODIELY DAEWOO, AUTODIELY DAIHATSU, AUTODIELY FIAT, AUTODIELY FORD,
AUTODIELY HONDA, AUTODIELY HYUNDAI, AUTODIELY INFINITI, AUTODIELY ISUZU, AUTODIELY JAGUAR, AUTODIELY JEEP,
AUTODIELY KIA, AUTODIELY LADA, AUTODIELY LANCIA, AUTODIELY LANDROVER, AUTODIELY LEXUS, AUTODIELY MAZDA,
AUTODIELY MERCEDES, AUTODIELY MINI, AUTODIELY MITSHUBISHI, AUTODIELY NISSAN, AUTODIELY OPEL, AUTODIELY PEUGEOT,
AUTODIELY PORSCHE, AUTODIELY RENAULT, AUTODIELY ROVER, AUTODIELY SAAB, AUTODIELY SEAT, AUTODIELY SMART,
AUTODIELY Sangyong, AUTODIELY SUBARU, AUTODIELY SUZUKI, AUTODIELY TOYOTA, AUTODIELY VOLVO, AUTODIELY VW a jiné

Pokud byste něco nevěděli najít případně ověřit vhodnost použití dílu, můžete se obrátit na našich školení operátorů buď přes
email info@autolekaren.sk, pomocí online chatu v pravém dolním rohu nebo telefonicky +421 901 711 706. Těšíme se na spolupráci.

Autolekáreň.sk
... autodíly které dodají život. #stopercent

Přidat komentář

Komentáře (360)

2024    AUTOLEKAREN.SK powered by TecDoc
Facebook